Carles ‘Tati’ Furriols, rebrà la Creu de Sant Jordi 2019

La Generalitat de Catalunya atorga el màxim reconeixement a 29 personalitat i 19 entitats. Entre les personalitats condecorades a la Creu de Sant Jordi 2019 hi ha Carles ‘Tati’ Furriols, fundador de l’Associació Humanitària Dr. Trueta. En Carles és condecorat amb la Creu de Sant Jordi per la seva feina com a dinamitzador de programes humanitaris. És metge especialitzat  en medicina tropical, va col·laborar amb Metges sense Fronteres i Metges del Món i va ser cooperant a El Salvador, a Haití, i a la guerra d’Angola. Va fundar l’Associació Humanitària Josep Trueta, posteriorment reconvertida en la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta, la qual, a partir de la recollida selectiva de fàrmacs, fomenta la creació d’empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables socialment.

Tal com ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, s’ha acordat concedir el guardó a 29 personalitats i 15 entitats, que pels seus mèrits han prestat serveis “destacats” a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. La resta de guardonats els podeu trobar a través del següent enllaç.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La finalitat és distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.