Un cop de mà per Corea

El contenidor va marxar carregat amb 452 caixes de material sanitari i equipaments mèdics.
El contenidor va marxar carregat amb 452 caixes de material sanitari i equipaments mèdics.

L’esforç de la Trueta, dels seus treballadors i usuaris i de tots els que d’una manera o altra col·laboren amb l’entitat va de camí a Corea del Nord en forma de gairebé quatre tones de material sanitari i equipaments mèdics. Viatgen en l’últim contenidor que s’ha carregat als magatzems de la fundació a Gurb cap a un país socialment molt necessitat. És pensant en pal·liar aquestes mancances, i al marge de la situació política, que la Trueta manté la seva col·laboració amb Pyongyang.

El material enviat està compost per articles bàsics en el dia a dia d’hospitals i centres mèdics. Xeringues, esparadrap, benes, gases, bosses de colostomia, material ortopèdic, etc. El seu valor en el mercat és de prop de 180.000 euros i el seu destí els centres de la xarxa pública d’atenció sanitària nord-coreana.

La Trueta és l’única ONG de l’estat espanyol que treballa a Corea del Nord, una relació encetada el 2001 i que s’ha anat mantenint fins ara amb alguns alt i baixos puntuals degut al context econòmic de la fundació.