Ara és l’hora… de reciclar

Els treballadors del CET El Merma de Vic amb les primeres bales de plàstic per reciclar de la campanya Ara és l'hora
Els treballadors del CET El Merma de Vic amb les primeres bales de plàstic per reciclar de la campanya Ara és l’hora.

El procés participatiu del 9-N va tenyir de groc bona part del paisatge de la nostra comarca. Monuments, arbres, balcons i façanes es van embolcallar d’aquest color en el marc de la campanya Ara és l’hora impulsada per l’ANC i Òmnium Cultural. Un cop passat aquest dia arriba una altra hora: la de reciclar. I la Trueta, que en això n’és una especialista, s’ha encarregat de recuperar el plàstic per donar-li el tractament adequat perquè pugui tornar a ser reutilitzat.

Després d’unes setmanes d’aquella fita capdal per a la història de Catalunya, que han servit als voluntaris de l’ANC Osona i particulars per retirar el plàstic i portar-lo fins al magatzem que la Fundació Humanitària Dr. Trueta té a Gurb, els treballadors del Centre Especial de Treball El Merma ja han enllestit les bales de plàstic.

Aquest material es vendrà per al seu reciclatge i els diners obtinguts permetran a la nostra fundació continuar treballant en els àmbits de la inserció laboral de persones amb malaltia mental greu, el medi ambient i la cooperació al desenvolupament.