Marxen cap al Perú més de 261 quilos de fàrmacs i material gràcies a l’ajut del Consell Comarcal d’Osona

Foto Consell Comarcal OsonaVint-i-quatre caixes plenes amb prop de 100.000 dosis i unitats de fàrmacs i material sanitari composen l’enviament que la Fundació Humanitària Dr. Trueta ha fet recentment al Perú. Una tramesa que en gran part ha estat possible gràcies a l’ajut econòmic del Consell Comarcal d’Osona, que hi ha aportat 3.000 euros.

El destí d’aquest material és l’Associació de Promotors de Salut de Celendín i servirà per omplir mig centenar de farmacioles de primers auxilis durant tot un any. El projecte està gestionat per les Germanes Carmelites de la Caritat –Vedruna, la contrapart de la Trueta al país des de l’any 2000.

El projecte d’agents comunals de salut capacita persones de comunitats rurals perquè puguin atendre els seus veïns en qüestions sanitàries bàsiques, donar-los consells de prevenció i higiene, planificar campanyes de vacunació i subministrar-los tractaments a preus assequibles. A Celendín hi ha 55 promotors de salut que atenen unes 2.000 famílies.

Celendín, al nord del Perú, és una de les quatre regions més pobres del país. Es calcula que el 75% dels seus gairebé 90.000 habitants viuen en la pobresa i el 64% de les cases no tenen electricitat. Molta d’aquesta població viu en comunitats rurals aïllades dels nuclis urbans i dels serveis més bàsics. D’aquí va néixer fa més de 30 anys la necessitat de formar promotors de salut.