La Trueta incorpora tres estudiants europeus en el marc d’un projecte de voluntariat

L’equip humà de la Fundació Humanitària Dr. Trueta es fa una mica més gran a partir d’aquest 15 de gener i durant nou mesos amb la incorporació de tres voluntaris europeus. La Fundació ha firmat un conveni de col·laboració amb l’entitat Aurora, Gestió de Projectes Socials Innovadors per obrir-se a Europa a través del Programa Joventut en Acció de la Comissió Europea.

Els tres voluntaris, que vénen d’Itàlia, Hongria i Portugal, participaran en les tasques d’integració sociolaboral de persones amb malaltia mental i de gestió de residus i s’espera que aportin noves idees, experiències i metodologies.

També podran participar de manera activa en altres àmbits de treball de la Fundació, com la gestió de projectes humanitaris, el projecte artístic de l’Atelier Trueta o l’organització d’activitats de lleure per als usuaris, entre d’altres.

Lluitar contra l’atur juvenil

El projecte Nous Camins cap a la Inclusió Social d’Aurora vol fomentar els intercanvis de coneixements i experiències, tan a nivell personal com professional.

L’objectiu també és fomentar que joves llicenciats i professionals d’Osona i Catalunya en general puguin participar de l’experiència. Finançat per la Comissió Europea, pot esdevenir un factor clau per lluitar contra l’atur juvenil que afecta a aquest sector de la població i facilitar la seva incorporació en el món laboral.

Aquest projecte es desenvoluparà en connexió amb d’altres organitzacions que treballen en el camp social a Europa. Concretament Kek Vilag d’Hongria, Cooperativa Alambicchi d’Itàlia i Rota Jovem de Portugal.

Aurora és una organització social de nova creació amb voluntat de desenvolupar projectes innovadors en col·laboració amb d’altres organitzacions de Catalunya i a nivell Europeu.

Logotips de les entitats que participen en el programa de voluntariat
Logotips de les entitats que participen en el programa de voluntariat