La Trueta obre una botiga-taller per oferir una segona vida a mobles i roba en desús

A la botiga-taller es pot trobar roba de segona mà a 1 i 2 euros
A la botiga-taller de la Trueta es pot trobar roba de segona mà a 1 i 2 euros.

Una de les conseqüències més nocives d’una societat de consum és la gran quantitat de residus que es creen. El cicle comprar, usar i tirar es repeteix una i una altra vegada. La crisi, però, sembla que està canviant aquesta mentalitat i cada vegada hi ha més consciència que cal aplicar conceptes com els de reciclar, reutilitzar o recrear. Amb aquesta màxima, la Fundació Humanitària Dr. Trueta obre Atelier, una botiga-taller on es recupera roba, restauren mobles, recreen peces decoratives i es reinventen joguines.

Atelier és un nou espai, ubicat al número 33 del carrer Canigó de Vic, que dóna entrada i sortida a tot tipus de peces que han perdut el seu ús. S’hi pot portar roba, mobles o objectes de decoració que ja no fem servir. Un cop allà s’estudia com es poden reaprofitar.

Vista general de la botiga-taller de la Trueta, amb alguns dels mobles recuperats en primer pla.
Vista general del nou espai amb alguns dels mobles recuperats en primer pla.

La roba que encara es pot portar es ven com a peces de segona mà a 1 i 2 euros. A la resta se li busca una altra sortida, com unes originals bosses de mà fetes de corbates o convertir-se en una divertida joguina que fomenti la creativitat dels més petits. També es reaprofiten els botons, les cremalleres i se’n fan retalls per a patchwork o perquè l’usuari pugui transformar-se peces de roba que té a casa.

Els mobles també poden tenir una segona vida. El que un ja no utilitza pot servir a algú altre. Una bona restauració pot canviar-li totalment la cara a un moble vell o entre una part d’un i una part d’un altre en pot néixer un tercer.

Dos sofàs fets amb palets a l'aparador de l'Atelier.
Dos sofàs fets amb palets a l'aparador de l'Atelier.

Qualsevol objecte és susceptible de ser transformat i amb aquesta filosofia a Atelier també es fan creacions com sofàs, taules o prestatgeries a partir de palets.

A més, s’hi pot comprar bijuteria i quadres fets pels voluntaris i treballadors del Centre Especial de Treball de la Trueta, persones amb disminució derivada de malaltia mental, així com també tot tipus de materials -mantes, sacs de dormir, maletes, botons, fils, pantalles d’ordinador, etc.- que ens porta la gent.

Atelier està oberta de dimarts a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h. Et convidem a treure-hi el nas, que ens coneguis i et deixis emportar pel principi de reutilitzar, reciclar, recrear. També ens trobaràs al Facebook com a Atelier Trueta.