Els clients de Caixa Navarra fan possible amb les seves aportacions l’enviament de material a Cuba i el Congo

Usuaris de la Trueta carreguen les caixes de material al contenidor.
Contenidor de material sanitari i ulleres per a les províncies orientals de Cuba

La Trueta ha tancat el 2011 amb dues grans notícies: l’enviament de dos contenidors carregats de material sanitari, medicaments i ulleres amb destí a Cuba i la República Democràtica del Congo. Uns enviaments que han estat possible, en bona part, gràcies al programa “Tu esculls. Tu decideixes” de Caixa Navarra-Banca Cívica. A través d’aquesta iniciativa els clients de l’entitat poden decidir a quins projectes destinen els seus diners.

El projecte Suport a la consolidació dels serveis sanitaris i socials de les províncies orientals de Cuba ha rebut un ajuda de 3.300 euros per part de 102 clients de l’entitat bancària navarresa, actualment dins el grup financer Banca Cívica.

Uns diners que han servir per finançar l’enviament de més de 3 tones de material sanitari i bolquers per als centres d’atenció mèdica i hospitals de les províncies orientals de Cuba -Guantánamo, Granma, Santiago de Cuba, Holguín i Las Tunas- que són també les més pobres de l’illa.

El carregament comptava, a més, amb 15.777 ulleres graduades que la Direcció Provincial d’Òptica i Farmàcia de Guantánamo s’encarregarà de distribuir entre aquells pacients de la regió que tinguin problemes de visió.

La Fundació Humanitària Dr. Trueta treballa a l’illa de Cuba des de fa més de 10 anys en col·laboració amb el Programa de Desenvolupament Humà Local de les Nacions Unides.

Ajuda també per al Congo

Una trentena de clients de Caixa Navarra van decidir al llarg de l’any passat donar un cop de  mà a la Trueta en la seva tasca de cooperació en un dels països africans més pobres i conflictiu: la República Democràtica del Congo. La seva decisió s’ha convertit en 1.300 euros que s’han invertit en el projecte Millora de l’atenció sanitària a Kingungi i Kolokoso.

Cap allà van marxar el passat mes de novembre 400 quilos de fàrmacs i material sanitari per uns centres de salut propietat de les autoritats sanitàries del país però que gestionen germanes Carmelites. Aquestes han de fer front a un sistema sanitari deficitari, ineficaç i mal repartit.

El material que li fa arribar la Trueta els permet alleugerir una mica les mancances d’uns centres que donen servei a zones rurals o de l’interior de la selva on serveis com l’aigua potable o la llum són pràcticament inexistents i les comunicacions molt difícils.