La Trueta abasteix amb material i fàrmacs un centre de nens amb paràlisi cerebral i una residència d’avis de l’Havana

Personal de la Trueta col·locant el material a l'interior del contenidor
Personal de la Trueta col·locant el material a l'interior del contenidor

La col·laboració de la Fundació Humanitària Dr. Trueta amb Cuba ha tornat a donar el seu fruit. Aquesta tardor ha sortit cap a L’Havana Vella un contenidor carregat de fàrmacs i material sanitari i ortopèdic per a dues institucions de la capital cubana que fan un gran servei públic. Una d’elles, el Senen Casas, atén nens d’entre 4 i 18 anys amb paràlisi cerebral. L’altra, el Convento de Belén, és una residència per a gent gran. La compra dels medicaments i l’enviament ha estat possible gràcies a les subvencions rebudes pel Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Castellbisbal.

Més de 35.000 dosis de medicaments; material ortopèdic, com cadires de rodes o caminadors, i d’altres materials sanitaris, entre ells camilles, tisores per treure punts, bolquers, bosses d’orina i colostomies o bates per a sanitaris, viatgen plegats en un contenidor cap a L’Havana Vella amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’assistència que ofereixen el centre de rehabilitació Senen Casas Regueiro i l’Oficina d’Assumptes Humanitaris Convento de Belén.

És el primer enviament de la Trueta aquest any a Cuba en el marc d’una col·laboració que ja ha superat una dècada d’història. Un treball que es fa colze a colze amb el Programa de Desenvolupament Local Humà de les Nacions Unides i del govern de l’illa.