El primer contenidor d’ajuda humanitària del 2011 surt de la Trueta amb destí a Corea del Nord

El contenidor de Corea pràcticament ple de les caixes Trueta.
El contenidor de Corea pràcticament ple de les caixes Trueta.

La Fundació Humanitària dr. Trueta, en el marc de la seva tasca en el camp de la cooperació amb el Tercer Món, ha carregat aquest juliol un contenidor amb material sanitari pensat per pal·liar la díficil situació dels hospitals de Corea del Nord. En total s’han enviat 4,6 tones de material repartit en 765 caixes el valor econòmic del qual, a preu de mercat, rondaria els 250.000 euros. Aquest és el primer contenidor humanitari que fa la Trueta aquest any.

Una a una, les 765 caixes de material que curosament han preparat els treballadors i usuaris del Centre Especial de Treball El Merma han anat omplint el contenidor de 20 peus que s’embarcarà rumb a Pyongyang.

En cada una d’elles, un bocí d’ajuda en forma de material sanitari per ajudar a abastir una xarxa d’hospitals amb moltes mancances. La situació d’ostracisme i aïllament que viu el país, fruit de la dictadura i dels bloquejos internacionals, la pateixen especialment els seus ciutadans.

La Trueta fa gairebé 10 anys que treballa estretament amb un col·lectiu de metges nordcoreans de l’Associació d’Hospitals de Corea del Nord i ha comprovat diverses ocasions in situ que el material enviat arriba i se’n fa un ús adequat.