E-1240.11, el codi que acredita la Trueta com a Gestors de Residus

La furgoneta de la Trueta davant del magatzem de Gurb.
El canvi d'emplaçament del magatzem de la Trueta va obligar a renovar el codi de gestors de residus.

La Fundació Humanitària Dr. Trueta ja té nou codi que l’acredita com a Gestor de Residus. És l’E-1240.11, un número que certifica que l’activitat de l’entitat s’adequa a la llicència ambiental vigent. Tota empresa que recuperi, tracti, emmagatzemi o manipuli qualsevol tipus de residu necessita aquesta autorització de l’Agència Catalana de Residus per treballar.

El canvi d’ubicació del magatzem de la Trueta el setembre de 2010, des del carrer Indústria de Vic a l’actual emplaçament, al polígon industrial Mas Galí de Gurb, va obligar a la Fundació a sol·licitar un nou codi de Gestor de Residus. Aquesta petició es va fer a final de 2006.

En tot aquest temps, la Trueta, gràcies a subvencions i a l’aportació de fons pròpis, ha anat adequant el nou magatzem a la normativa amb un seguit d’actuacions encaminades a renovar la instal·lació elèctrica, crear un sistema de detecció d’incendi i mànegues d’aigua, proveïr l’espai de tallafocs, etc.

Mentrestant, disposava d’un codi de prova que l’autoritzava a continuar desenvolupant aquesta tasca.

Complertes les exigències requerides per normativa, i un cop la burocràcia ha enllestit tots els tràmits, la Trueta ja està inscrita al Registre General de Gestors de Residus de Catalunya.

Gurb, 30 de maig de 2011