El material de la Trueta enviat al Congo a finals de l’any passat ha arribat al seu destí

Directament des del cor de la República Democràtica del Congo, la Trueta ha rebut la prova que el material enviat a finals de 2009 ha arribt al seu destí, l’hospital de Kingungi, i en bon estat. Eren un total de 22 caixes carregades amb més de 72.000 unitats de medicaments de primera necessitat i material sanitari bàsic com fil de sutura, esparadrap o gel; i de laboratori, com bisturís o pinces quirúrgiques. En total 285 quilos. L’hospital de Kingungi és un dels dos centres d’assistència primària i salut materno-infantil amb els que treballa la Trueta al Congo des de l’any 1995 a través de la contrapart de les Germanes Carmelites de la Caritat – Vedruna.

El centre, propietat del Ministeri de Salut congolès gestionat per la mencionada contrapart de la Trueta, dóna servei a una àrea de població superior als 10.000 habitants en una remota regió d’un país marcat per la guerra i l’extrema pobresa.