La Fundació Humanitària Dr.Trueta obté la certificació de gestors de tòners

La Fundació Humanitària Dr. Trueta ha rebut aquest 2007 la certificació que els acredita com a gestors de tòners. Aquesta credencial l’atorga la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Residus de Catalunya, una empresa pública catalana que té competència sobre els residus que es generen a Catalunya i els que es gestionen al seu àmbit territorial. L’acreditació com a gestors de tòners se suma a la de gestors de fàrmacs i material sanitari que ja tenia la Fundació.

El tòner és una barreja de materials, com ara resina o partícules metàl·liques, que es pot presentar en forma de pols o solució líquida i que s’utilitza com a tinta de fotocopiadores, faxos o impressores làser. El recipient que conté aquesta tinta seca està considerat un residu inert però no cal oblidar que el seu contingut té un component tòxic. A més, alguns dels contenidors són reutilitzables i hi ha empreses especialitzades en reomplir-los sense cap tipus de merma per al seu ús.

La Trueta ofereix des de l’any 2002 un servei de recollida de tòners i cartutxos de tinta a empreses i institucions per tal que el recorregut final d’aquell material sigui o bé la deixalleria, si el tòner no és reutilitzable, o una empresa especialitzada en reomplir-los en el cas que se’ls pugui donar un segon ús.

Per contractar aquest servei, així com els altres serveis de recollida de material que ofereix la Fundació (documentació confidencial, telèfons mòbils, piles, fluorescents, paper, cartró i material informàtic) només cal posar-se en contacte amb les oficines de l’entitat a través del telèfon 93 886 92 76 o l’adreça trueta@trueta.cat i sol·licitar el pressupost.