Carregat el cinquè contenidor d’ajuda a Corea del Nord

El treball de la Fundació Humanitària Dr. Trueta s’ha materialitzat en un nou contenidor carregat de material sanitari de primera necessitat amb destí Corea del Nord. En total s’han carregat uns 5.200 quilos d’ajuda, que se sumen a les més de 32 tones que s’havien enviat en els últims mesos cap aquest país asiàtic gràcies a una col·laboració amb els laboratoris farmacèutics Kern Pharma. La Trueta és la única ONG catalana i espanyola que treballa regularment amb Corea del Nord.

Quatre-centes cinc caixes Trueta carregades amb tot tipus de material sanitari, des de gases o esparadrap a mercromina o xeringues. Això és el que es trobaran les persones que descarreguin el cinquè contenidor d’aquest any a Corea del Nord quan arribi a Pyongyang. Utensilis de primera necessitat en un país on les mancances es compten per dotzenes després d’anys d’aïllament i hermetisme internacional, agreujades recentment per un episodi de pluges torrencials que ha deixat un rastre de més de 600 morts, 4.000 ferits i unes 170.000 famílies sense casa.

El material enviat és donació de diferents empreses farmacèutiques i de material sanitari i el finançament prové de la tresoreria de la Fundació. La tramesa respon a la petició d’ajuda del govern nord-coreà, que enguany la Trueta ha pogut afrontar gràcies a la lleugera millora de la seva situació econòmica. El gruix d’enviaments d’aquest any a Corea del Nord, però, ha estat possible gràcies als laboratoris Kern Pharma. Aquests van aportar una trentena de tones de material i els diners necessaris per enviar-lo.