La Trueta comprarà mitja dotzena de màquines de cosir amb els diners del concert per iniciar un nou projecte a Mauritània

La Fundació Humanitària Dr. Trueta destinarà els diners de l’entrada del concert de gospel a obrir un nou projecte d’ajuda al desenvolupament a Mauritània, concretament a una localitat anomenada F’Dereick. Amb la recaptació, que gràcies a l’èxit d’assistència de públic va ser superior als 1.000 euros, es compraran mitja dotzena de màquines de cosir per una cooperativa de dones d’aquest poble. El projecte global que la Trueta està preparant preveu també d’altres actuacions tant d’ajuda al desenvolupament com d’ajuda humanitària. F’Dereick és una localitat de 6.000 habitants situada al nord de Mauritània.

En l’àmbit de la Sanitat, la Trueta donarà suport a l’ambulatori municipal d’F’Dereick. Aquest centre compta amb un metge, un infermer i una llevadora però presenta importants mancances en matèria de farmàcia i d’equipaments. La direcció del centre ha estipulat com a necessitats urgents una taula de parts, instrumental, material d’esterilització i un laboratori. La Trueta intentarà donar cobertura a aquestes demandes en la mesura que sigui possible. També es subministraran medicaments per a la farmàcia municipal.

En l’àmbit del desenvolupament, a F’Dereick, hi ha quatre cooperatives de dones on es fan treballs de costura, agricultura i confecció de joies i pedres decoratives. Aquestes cooperatives estan molt poc desenvolupades i requereixen urgentment una mecanització per disminuir la càrrega física i augmentar el rendiment de les seves tasques. Entre les eines que precisen hi ha màquines de cosir, que la Trueta comprarà amb la recaptació del concert de Twocats pel Gospel del passat dia 2 de maig a la parròquia del Remei. També s’ajudarà les cooperatives subministrant material per a la confecció de joies -una màquina per polir i una altra per perforar les pedres del desert amb les que elaboren braçalets i collarets-, així com material agrícola.

Finalment, en l’àmbit de l’ensenyament, la Trueta estudia l’enviament de material informàtic i educatiu als tres centres escolars de F’Dereick.