La delegació de Berga organitza la primera Fira Solidària en benefici de la Trueta

La Fundació Humanitària Dr. Trueta ha tornat a sortir al carrer per donar a conèixer la seva triple tasca humanitària, social i ecològica. Però aquest cop ho ha fet amb una proposta inèdita: com a organitzadora d’una Fira Solidària d’Artesania els beneficis de la qual aniran íntegrament a finançar algun dels projectes humanitaris que l’entitat porta a terme a països del Tercer Món i també a l’anomenat Quart Món. La cita va ser el diumenge dia 23 de maig a la plaça Viladomat (el Vall) de Berga.

La Trueta aprofita les activitats que es fan en les localitats on l’entitat és present -especialment Berga i Vic – per participar-hi i donar a conèixer la seva tasca amb el contacte directe amb les persones. Aquestes activitats permeten, a més, donar una sortida a la bijuteria i a d’altres manualitats que els usuaris dels Centres Especials de Treball Mossèn Armengou i El Merma fan habitualment. Així, no és estrany trobar la paradeta de la Fundació per la diada de Sant Jordi, pel tradicional Mercat del Ram de Vic o en múltiples fires d’entitats, de solidaritat, d’artesania, …

En aquesta ocasió, però, la Trueta ha donat un pas més i ha decidit convertir-se en l’organitzadora d’una fira d’artesania. El dia escollit va ser el diumenge 23 de maig, coincidint amb el primer acte de Patum, la sortida del Tabal, que és qui s’encarrega d’anunciar les festes. Els beneficis que l’entitat va obtenir d’aquesta fira es destinaran a finançar la tasca d’ajuda humanitària i al desenvolupament de la Fundació.

Actualment, la Trueta porta a terme més de 100 projectes en països del Tercer Món. A més, a través de la Xarxa Quart Món nombroses famílies catalanes amb falta de recursos i que pateixen alguna malaltia es beneficien dels donatius en forma de fàrmacs que la Fundació entrega sota el control del seu metge de capçalera. L’any passat es va ajudar a través d’aquest programa un total de 800 famílies de 44 municipis. En total es van enviar més de 1.600 quilos de fàrmacs amb un valor real al mercat d’uns 500.000 euros.

La voluntat de la Fundació Humanitària Dr. Trueta és de repetir aquesta fira cada any. Tampoc es descarta importar la idea a d’altres municipis si els ajuntaments es mostren disposats a col·laborar tal com ho ha fet el consistori de Berga.