La Trueta participa en la tercera Caravana Solidària amb un carregament de gairebé 4 tones de material per Mauritània i Senegal

La Fundació Humanitària Dr. Trueta participa per tercer any consecutiu a la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental, que divendres passat va marxar de Barcelona amb destí al Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia. En el marc d’aquesta iniciativa, la Trueta desenvolupa 14 projectes a Mauritània i Senegal destinats a millorar infraestructures sanitàries, escolars i econòmiques. El carregament de la Fundació és de més de 3.768 quilos de material i està valorat en 47.690 euros.

Una delegació de la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Dr. Trueta, formada per el seu director, Carles Furriols, i Montse Bosch, va marxar divendres passat de Barcelona amb la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental que organitza l’Ajuntament de Barcelona amb la participació dels consistoris de l’Hospitalet de Llobregat, de Santa Coloma de Gramenet, de Sant Quirze del Vallès, de Canet de Mar, de Vilanova i la Geltrú i de la Bisbal de l’Empordà, de la Diputació de Barcelona i dels Bombers de la Generalitat.

La Trueta desenvoluparà 9 projectes a Mauritània, que abarquen des de l’àmbit de la salut fins al de les escoles sense oblidar projectes d’infraestructures i de desenvolupament econòmic a les poblacions de Nouadhibou i Tidjikja.

Al Senegal es desenvoluparan 5 projectes més, entre el que destaquen el suport sanitari que la Fundació donarà a l’Hospital Provincial de Kédougou, el centre de referència de la regió; i la donació d’un molí per moldre gra a la Cooperativa de dones de Diakha Madina.

En total, s’enviarà un carregament de més de 3.768 quilos de material que està valorat en 47.690 euros. L’Ajuntament de Barcelona financia 20.000 euros del total del cost, el consistori de Rubí aporta 3.000 euros i l’empresa Santiveri 2.000 més. De la resta, 22.690 euros, se’n fa càrrec la Fundació Humanitària Dr. Trueta.

Què és la Caravana Solidària?

El principal objectiu de la Caravana Solidària és transportar material divers destinat als projectes que algunes ONG i associacions porten a terme al Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia. Però no és l’únic. La Caravana també pretén ser un altaveu per reflectir la realitat d’aquests països i sensibilitzar i conscienciar la població que sense la seva ajuda aquests projectes no serien possible.

L’any passat, la Caravana va portar 60 tones de material al Marroc, Mauritània i Senegal valorades en 450.000 euros. En l’edició 2003, s’espera superar aquestes xifres ja que hi ha implicades més ONG i institucions i hi ha més projectes en marxa.