La Trueta participa en l’estand de la Caravana Solidària 2003 de la Mostra d’Associacions de la Mercè

La Fundació Humanitària Dr. Trueta torna a participar aquest any a la Caravana Solidària 2003 a l’Àfrica Occidental que organitza l’Ajuntament de Barcelona amb la participació dels consistoris de l’Hospitalet de Llobregat, de Santa Coloma de Gramenet, de Sant Quirze del Vallès, de Canet de Mar, de Vilanova i la Geltrú i de la Bisbal de l’Empordà, de la Diputació de Barcelona i dels Bombers de la Generalitat. La Trueta desenvoluparà 14 projectes a Mauritània i el Senegal. Aprofitant la celebració de les festes de la Mercè, l’organització de la Caravana ha muntat un estand a la Mostra d’Associacions, ubicada a la Plaça Catalunya, i en la que la Trueta hi ha estat present. Els diners recollits es destinaran a finançar aquests projectes.

La Fundació Humanitària Dr. Trueta ha estat present a la Caravana des de la seva primera edició, l’any 2001, i enguany repetirà l’experiència. I ho farà ampliant el número de projectes. En concret es desenvoluparan 9 projectes a Mauritània, que abarquen des de l’àmbit de la salut fins al de les escoles sense oblidar projectes d’infraestructures i de desenvolupament econòmic a les poblacions de Nouadhibou i Tidjikja. Al Senegal es desenvoluparan cinc projectes més, entre el que destaquen el suport sanitari que la Fundació donarà a l’Hospital Provincial de Kédougou, el centre de referència de la regió; i la donació d’un molí per moldre gra a la Cooperativa de dones de Diakha Madina.

La Trueta ha treballat durant tot l’any buscant el material i els diners necessaris per finançar aquests projectes. Una de les fonts de finançament és la venda dels objectes que els usuaris dels Centres Especials de Treball El Merma, a Vic, i Mn. Armengou, a Berga, elaboren. Es tracta d’objectes de bisuteria i decoració que tenen una molt bona sortida. També cal destacar la donació de 20.000 euros de l’Ajuntament de Barcelona així com la de 2.000 euros que l’empresa d’alimentació Santiveri ha fet efectiva per finançar part del projecte de lliurament de material agrícola a la cooperativa de dones Takadoum, dedicada a la producció de galetes, de Tidjikja, a Mauritània.

La resta de diners necessaris per fer front als projectes els aporta la Fundació Humanitària Dr. Trueta.

Què és la Caravana Solidària?

El principal objectiu de la Caravana Solidària és transportar material divers destinat als projectes que algunes ONG i associacions porten a terme al Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia. Però no és l’únic. La Caravana també pretén ser un altaveu per reflectir la realitat d’aquests països i sensibilitzar i conscienciar la població que sense la seva ajuda aquests projectes no serien possible.

L’any passat, la Caravana va portar 60 tones de material al Marroc, Mauritània i Senegal valorades en 450.000 euros. En l’edició 2003, s’espera superar aquestes xifres ja que hi ha implicades més ONG i institucions i hi ha més projectes en marxa.

La caravana sortirà l’última setmana de novembre de Barcelona.