Una delegació de Corea del Nord visita la Trueta per conèixer de prop la nostra tasca

La Fundació Humanitària Dr. Trueta va rebre la visita d’una delegació del Departament d’Afers Comercials de Corea del Nord integrada pel president d’aquest organisme, Pang Yong Gol, i el gerent del mateix, Yang Kyong Jip. Els acompanyava el delegat comercial del departament a França, Kim Chol, que ja havia estat en anteriors ocasions a Vic. Yong i Kyong van mostrar un gran interès per la tasca de la ONG i van agrair la col·laboració de la nostra Fundació amb el seu país. Aquesta col·laboració s’ha traduït, des de finals del 2001 fins avui en dia, en l’enviament de més de 67 tones de material sanitari, farmacològic i informàtic a Corea del Nord.

Pocs dies després que sortís en destí a Pyongyang el tercer contenidor de material farmacològic i sanitari per Corea del Nord d’aquest any, arribava a Vic una delegació coreana del Departament d’Afers Comercials. El seu objectiu era conèixer de prop la tasca de la Fundació Humanitària Dr. Trueta, que des del 2001 ja ha fet nou enviaments de material cap a Corea del Nord.

La visita va servir per reforçar els llaços de col·laboració entre la Fundació i el règim de Corea del Nord. En els pròxims mesos, la Fundació Humanitària Dr. Trueta té previst realitzar un altre enviament cap a Corea. La Fundació és l’única ONG de Catalunya i de l’estat espanyol que treballa amb aquest país.