Surt de la Fundació un altre contenidor amb més de 6,5 tones de material amb destí a Corea del Nord

La Fundació Humanitària Dr. Trueta ha carregat un altre contenidor de material farmacològic i sanitari per ser enviat a Corea del Nord. Com en les anteriors ocasions, es tracta d’una entrega que es farà arribar a mans del ministeri d’Afers Estrangers coreà, que és l’encarregat de distribuir el material un cop ha arribat a lloc. La donació consta de més de 650 caixes de medicaments i material sanitari divers així com de diversos llits d’hospital amb els seus corresponents matalassos, cadires de rodes, caminadors i camilles. La càrrega superava els 6.500 quilos i el seu valor real al mercat és de 911.882,87 euros.

Amb aquest nou carregament ja són tres els enviaments que la Fundació ha fet a Corea del Nord durant el 2003. En total, i des de l’inici de la col·laboració entre la Fundació i el govern coreà, que data de finals del 2001, ja s’han fet nou enviaments. Traduït amb tones estem parlant d’unes 67 tones de material sanitari, farmacològic i informàtic que han sortit dels magatzems de la Trueta cap a Pyongyang. En euros, el valor de tot el material sobrepassa el 2,4 milions d’euros.

La Fundació Humanitària Dr. Trueta és l’única ONG de Catalunya i de l’estat espanyol que treballa amb aquest país.