L’Associació de Ghanesos d’Osona i la Trueta col·laboraran per enviar ajuda a Ghana

La Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Dr. Trueta i l’Associació de Ghanesos d’Osona han començat a treballar de forma conjunta per desenvolupar programes d’ajuda en aquest país africà. Aquesta col·laboració es concreta a través del que es coneix com codesenvolupament, un concepte que implica les persones immigrades en la cooperació al desenvolupament amb els seus països d’origen. Així, els immigrants ghanesos aportaran el coneixement del país i les seves necessitats mentre la Fundació aportarà els mitjans per fer arribar l’ajuda al seu destí.

Mentre es concreta el projecte, la Fundació ha ofert als membres de l’associació amb familiars a Ghana que presentin patologies cròniques la possibilitat de fer-los arribar medicaments sota la supervisió dels seus metges. També s’ofereix la possibilitat d’aconseguir medicaments per als immigrants d’aquí que no tinguin accés a fàrmacs per qüestió de papers.

L’acord de col·laboració es va presentar oficialment a mitjan d’abril i tant el president de l’Associació, Randy Sey, com el director de la Trueta, Carles Furriols, van destacar la seva importància. Sey valora especialment la possibilitat que tindran els immigrants per aportar el seu coneixement sobre la realitat de Ghana. Una gent que ha hagut d’emigrar d’aquest país, precisament, per la precària situació en la que es viu. El president dels ghanesos osonencs reconeix, a més, que aquest projecte permetrà millorar les relacions entre Ghana i Catalunya, actualment inexistents.

Per la seva banda, Carles Furriols destaca que la col·laboració amb els immigrants ghanesos permetrà que els projectes de la Fundació Humanitària Dr. Trueta siguin més eficaços. El coneixement del país, de les necessitats, de l’idioma i de la gent que tenen els ghanesos fa més fàcil fer arribar l’ajuda.

Ja s’han fet els primers contactes per materialitzar aquesta col·laboració. Fins ara s’ha parlat amb la cònsol de Ghana a Barcelona i amb l’ambaixador d’aquest país a París. També s’ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat ghanès per presentar-li el projecte i demanar-li les necessitats en medicaments més immediates del país.