La Fundació Trueta envia un tercer carregament a Corea del Nord amb més d’11.000 quilos de fàrmacs i material sanitari

La Fundació Humanitària Dr. Trueta ha carregat un contenidor amb destí a Corea del Nord en el que ha estat la tercera acció conjunta que es portava a terme amb el govern d’aquest país. El contenidor, amb 11.454 quilos de fàrmacs i material sanitari, serà tramès al Ministeri d’Afers Estrangers nordcoreà que s’encarregarà de fer-lo arribar al departament de Sanitat. Entre el material enviat hi ha cadires de rodes, crosses, gases i benes, sondes, xeringues i bosses de colostomia. El valor real d’aquest carregament és de 214.353,46 euros.

Els contactes entre Corea del Nord i la Fundació Humanitària Dr. Trueta per col·laborar en accions d’ajuda humanitària van començar a finals del 2001. Al gener i al juliol del 2002 ja s’hi van enviar dos contenidors amb més de 9 tones de material farmacològic i sanitari.

Les autoritats nordcoreanes han mostrat la seva satisfacció per aquesta ajuda i han expressat el seu interès per mantenir oberta aquesta via de col·laboració davant de les importants mancances en el terreny sanitari que presenta el seu país.

Actualment, la Dr. Trueta és l’única ONG de l’estat espanyol que treballa amb aquest país.

El president de la Fundació, Carles Furriols, va viatjar el passat mes de juliol a Pyongyang per comprovar que els enviaments que s’han fet des de l’entitat arriben al seu destí i per analitzar futures accions. El viatge, que va realitzar conjuntament amb els presidents del Centre d’Informació i Documentació Internacional de Barcelona (CIDOB), Narcís Serra, el de la Fundació Autònoma Solidària, Louis Lemkow, i el professor del centre d’estudis Internacionals i Interculturals de la UAB, Suk Man Yu, va consistir en diferents visites i reunions amb alts càrrecs del govern de Corea del Nord, entre ells el número 2 del govern, Kim Young Nam. Totes dues parts van decidir continuar l’acció humanitària, així com impulsar l’intercanvi de professors nordcoreans i catalans per tal d’aprofundir en el coneixement dels dos països.