La Fundació Humanitària Dr. Trueta envia més de 5 tones de fàrmacs i material sanitari a Corea del Nord

La Fundació Humanitària Dr. Trueta va carregar el dimecres 10 de juliol del 2002 un contenidor amb destí a Corea del Nord en el que ha estat la segona acció conjunta que es portava a terme amb el govern d'aquest país. El contenidor, carregat amb 5,3 tones de fàrmacs i material sanitari, serà tramès al Ministeri d'Afers Estrangers nordcoreà que s'encarregarà de fer-lo arribar al departament de Sanitat. Entre el material enviat hi ha un ecògraf, un electrocardiograma, un aparell de raig X, una camilla, quatre llits d'hospital, un llit plegable, dues cadires de rodes, una cama ortopèdica i vuit crosses.

El valor real d'aquest carregament és de 490.000 euros. El carragament del contenidor ha estat supervisat per el secretari Comercial del Govern de Corea del Nord a París, el senyor Kim Chol, i la Directora Tècnica Farmacèutica de la Fundació, Anna Solà.

Els contactes entre Corea del Nord i la Fundació Humanitària Dr. Trueta per col·laborar en accions d'ajuda humanitària van començar a finals del 2001 i al gener del 2002 ja es va enviar un primer contenidor amb gairebé 4 tones de material farmacològic i sanitari. Les autoritats nordcoreanes han mostrat la seva satisfacció per aquesta ajuda i han expressat el seu interès per mantenir obert aquesta via de col·laboració davant de les importants mancances en el terreny sanitari que presenta el seu país.

El director de la Fundació, Carles Furriols, viatjarà a finals d'aquest mes de juliol a Corea del Nord per tal de conèixer personalment la situació del sistema sanitari nordcoreà.

zp8497586rq