Corea del Nord

La Trueta és l’única ONG catalana i espanyola que treballa actualment a Corea del Nord.
La col·laboració entre totes dues parts va començar a finals de l’any 2001. Des de llavors s’han fet diverses trameses de material sanitari, farmacològic i informàtic.

Els contenidors s’envien al Ministeri d’Afers Estrangers de Corea del Nord, qui s’encarrega de repartir-los a diferents hospitals i centres sanitaris, entre ells el Gran Hospitaux de la Ville de Pyongyang.

El director de la Fundació Dr. Carles Furriols, va visitar, conjuntament amb el president del Centre d’Informació i Documentació Internacional de Barcelona (CIDOB), Sr. Narcís Serra, el president de la Fundació Autònoma Solidària, Louis Lemkow i el professor del centre d’estudis Internacionals i Interculturals de la UAB, Sr. Suk Man Yu, a l’any 2003 la ciutat de Pyongyang, on es van reunir amb alts càrrecs del govern de Corea del Nord i van poder comprovar l’arribada a destí del primer contenidor.

Davant la satisfacció de les autoritats nordcoreanes, i les mancances sanitàries que presenta el país, la Fundació decideix continuar-hi l’ajuda humanitària, de forma regular.

El daltabaix econòmic que pateix la Truata l’any 2005, paralitza momentaneament la continuitat d’aquestes actcions, fins que al 2007 es reprenen poc a poc, gràcies a una col·laboració amb els laboratoris farmacèutics Kern Pharma.

Notícies relacionades